Ролята на ортодонтската профилактика при ранна диагностика на малоклузиите - Йовчева, Кети (Редки болести и лекарства сираци, 2017)
Разпознаването на малоклузиите като важен проблем в обществените орални здравни грижи за деца предполага необходимост от рационално планиране на превантивни мерки, защото отклоненията в зъбно-челюстното развитие могат да имат пагубни последствия върху качеството на живот на пациентите. Цел на настоящата публикация е да се изследва и подчертае ролята на ортодонтската профилактиката при ранна диагностика на малоклузиите, както и да се направи исторически преглед на развитието на тези мерки в България.