Клиничен случай на пациент с епилепсия и детски паралич – орални прояви - Мусурлиева, Нина (Редки болести и лекарства сираци, 2016)
Епилепсията е хронично заболяване на главния мозък, което се характеризира с различни по характер пристъпи – двигателни, сетивни, психични, поведенчески, които имат съответна електрофизиологична компонента, регистрирана посредством електроенцефалография (ЕЕГ). Представяме клиничен случай на 32-годишен мъж с генерализирани епилептични припадъци и абсанси (Grand mal). Пациентът дълго време е лекуван с хидантоинови препарати, вследствие на което е развил генерализиран пародонтит. Пациентът е с флуороза 2-ра степен.